Saunový svět

Poznejte požitek, jaký nabízí saunový svět hotelu Alexandria 

V našem saunovém světě zrelaxujete v keramických lázních – parní, bylinkové a solné lázni, ve finské sauně, laconiu či orientální parní lázni Rasul. Po pobytu v sauně je potřeba se zchladit. Vyberte si, zda využijete ochlazovací sprchy nebo pravý led z ledové studny.

Prohřátí organismu v sauně či lázni a následné prudké ochlazení očišťuje tělo i mysl, prohřívá, pročišťuje pokožku a připravuje organismus na následné regenerační procedury, které si můžete vybrat dle vlastní chuti (masáže, zábaly...).

Jaká je otevírací doba?

Otevírací doba je denně 10:00–21:00 hod.

Co na sebe?

Během pobytu v saunovém světě použijte prostěradlo nebo osušku.

Platí se vstup?

Ubytovaní hosté mají vstup do saunového světa ZDARMA. Veřejnost má vstup za poplatek v rámci vstupu do wellness.

Vyzkoušejte naše sauny

Parní lázeň

Objevování kouzelného saunového světa doporučujeme začít právě v parní lázni. Teplota parní lázně se pohybuje mezi 43–46 °C a hravě rozpustí veškeré starosti i stres. Tradiční parní terapie přispívá k celkovému uvolnění organismu a je vynikající přípravou pro další procedury.

Bylinková lázeň

Bylinková lázeň je teplejší než parní lázeň (cca 55–66 °C) a kombinuje termoterapii s aromaterapií. Vybrané esence provoní lázeň a napomohou psychickému uvolnění. Působí blahodárně na dýchací cesty a pokožku a přispívá k celkové relaxaci těla i ducha.

Solná lázeň

Solná lázeň mívá maximálně 50 °C a pravidelně do ní dávkujeme aerosol mořské soli. Má blahodárné účinky na dýchací cesty i pokožku.

Finská sauna

Finská sauna je tradičním skandinávským prostředkem duševní i fyzické očisty. Teplota se pohybuje mezi 90–100 °C. Díky horku se tělo potí, čímž vylučuje škodlivé látky. Pobyt v sauně je prospěšný pro vaše dýchací cesty i imunitní systém. Po pobytu v sauně je nezbytné se ochladit studenou vodou či ledem.

Laconium

Místnost laconia je vyhřátá suchým vzduchem na 60 °C. Teplo sálá z vyhřívaných stěn místnosti, lavic a podlahy. Pobyt v laconiu zpomaluje srdeční frekvenci, uvolňuje pokožku a svaly. Doporučuje se jako odpočinková procedura.

Rasul

Parní lázeň Rasul je neobyčejnou procedurou. Teplota se pohybuje kolem 40 °C a na tělo si sami či vzájemně s partnerem nanášíte marocký jíl. Obsahuje vysoký podíl minerálů a látek, které očišťují pokožku. Navíc má velmi příjemnou konzistenci. Na závěr vaše tělo opláchne očistná sprcha, která se automaticky spouští ze stropu.
Parní lázeň Rasul nabízíme ubytovaným i neubytovaným hostům jako individuální proceduru za poplatek.