Gurmánské zážitky

Narozeninové menu

u příležitosti 80. výročí hotelu Alexandria (1939 - 2019)

 

Studený předkrm:

  • Svíčková v máslovém těstě á la Wellington

Polévka:

  • Sváteční polévka z červené řepy

Hlavní chod:

  • Telecí filet se žampionovou omáčkou, kucmoch neboli bramborové škubánky

Dezert:

  • Čokoládové soufflé

Káva Espresso

Cena menu pro 1 osobu 645 Kč

OBJEDNAT

 

Slavnostní menu

s flambovanými palačinkami

 

Studený předkrm:

  • Telecí rostbíf na mangové salse s chorizo omáčkou

Hlavní chod:

  • Srnčí medailon s dýňovým krémem a redukcí z červeného vína, bramborové krokety s vůní jehličí

Dezert:

  • Flambované palačinky se zmrzlinou a kalifornskou broskví
Cena menu pro 1 osobu 829 Kč

OBJEDNAT

 

Degustační menu

s šambrovaným koňakem

 

Studený předkrm:

  • Salát z pečené červené řepy s baby špenátem, vlašskými ořechy, krůtími kousky a hruškovým pyré

Hlavní chod:

  • Telecí pavouček v bylinkové soli se šalotkovou omáčkou a šťouchaným bramborem

Dezert:

  • Čokoládový dezert plněný jogurtovým krémem se zahradními malinami

Digestiv:

  • Šambrovaný koňak Martell extra old
Cena menu pro 1 osobu 1 110 Kč

OBJEDNAT

 

Zážitkové menu

s flambovaným Chateaubriandem / 2 osoby

 

Teplý předkrm:

  • Šťavnatá kreveta na salátu z řapíkatého celeru

Hlavní chod:

  • Chateaubriand s grilovanou zahradní zeleninou flambovaný brandy

Dezert:

  • Tradiční francouzské soufflé s vanilkovou zmrzlinou
Cena menu pro 2 osoby 1 519 Kč

OBJEDNAT

Jako aperitiv k menu doporučujeme 0,75 l Champagne AOC Brut Imperial Möet & Chandon, Champagne Francie 1 580 Kč