Informace k pobytům

Ubytování

Pokoj vybrané kategorie přiděluje klientům (osobám starším 18 let) výhradně oddělení prodeje.
Pokud máte zájem o konkrétní pokoj (číslo pokoje), můžete si jej rezervovat za poplatek 1 000 Kč. Poplatek za rezervaci konkrétního pokoje je nevratný.

Na jediný pokoj vybraného typu a kategorie (např. apartmá), se poplatek za rezervaci nevztahuje.

Splatnost poplatku za rezervaci konkrétního pokoje je 14 dnů od data potvrzení pobytu. Nebude-li úhrada provedena v daném termínu, rezervaci konkrétního pokoje automaticky zrušíme.
V případě, že to naše kapacitní možnosti dovolí, můžete o změnu pokoje požádat na místě. Poplatek za změnu pokoje na místě činí 1 000 Kč.

V ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu není povolen pobyt se psy a jinými zvířaty. Hlídání vašeho mazlíčka vám zajistí náš nový partner. Bližší informace naleznete na webu www.psihlidani.cz anebo obdržíte na tel. čísle +420 730 116 946V hotelu je zakázáno kouřit.

Bonusové služby v hotelu

Stravování

Snídaně i večeře se podávají v klimatizované hotelové restauraci a mají formu bufetu. Záleží jen na vás, co si vyberete z bohaté nabídky lehkých či vydatných jídel.  K večeři si můžete objednat dobré víno nebo čepované pivo z nabídky nápojového lístku.

snídaně 7:30 - 10:00
večeře 17:30 - 20:30

 

V rámci polopenze můžete využít malé polední občerstvení, které si sami vyberete z našeho lehkého menu ve Francouzské restauraci, každý den včetně dne příjezdu (11:30 - 14:00 hod.). V nabídce jsou polévky, sendviče, zeleninové saláty i dezerty.

Obědy formou servírovaného menu podáváme ve Francouzské restauraci výběrem á la carte nebo z poledního menu. K vašemu pobytu si můžete předem zaplatit na obědy zálohu ve výši 300 Kč/ 1 den. Zaplacená finanční záloha musí být vyčerpána. Konzumaci nad rámec finanční zálohy doplácíte na místě. 

Naše snídaně a večeře formou bohatého bufetu se otevírají také pro neubytované hosty!

Ceník stravování
  • ceny jsou uvedené v Kč za osobu a zahrnují DPH

snídaně

oběd (záloha)

večeře

320 300 420

 

Hotel Alexandria neposkytuje dietní stravování. Požadavek na bezlepkovou stravu uveďte prosím v objednávce pobytu. 

ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotel není lázeňské zdravotnické zařízení. Proto zde nemohou být ubytováni pacienti na komplexní či příspěvkové lázeňské péči.

Pobyty s dětmi

Služby v ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hotelu mohou využívat děti starší 12 let v doprovodu dospělé osoby.

Lázeňské a wellness procedury pro děti

Děti čerpají procedury pouze se souhlasem dospělé osoby, která dítě během pobytu doprovází (rodič, prarodič...). Děti mladší 15 let podstupují proceduru vždy v přítomnosti dospělé osoby. Nabídka procedur je omezena věkem dítěte. U některých procedur je nutné respektovat možné kontraindikace a případné riziko alergizace. 

Naše oddělení prodeje upozorňuje na všechna rizika, která jsou s poskytováním lázeňských procedur dětem spojena, vždy předem. Upozornění dostanete spolu s potvrzením objednávky procedur pro vaše dítě. Pokud objednáváte procedury pro své potomky na místě, na možná rizika vás upozorní hotelová nebo wellness recepce.

Osoba, která dítě do lázní doprovází, musí před vystavením rozpisu procedur podepsat informovaný souhlas na předepsaném formuláři. Bez podepsaného formuláře nemůžeme dítěti poskytnout žádnou lázeňskou proceduru.

INFORMOVANÝ SOUHLAS - FORMULÁŘ 

Změna procedury

V pobytových balíčcích s pevně stanovenými procedurami není záměna procedury možná. Vyberte si pobyt, který vám přesně vyhovuje. Za každou změnu již načasované procedury zaplatíte poplatek dle aktuálně platného ceníku.

Cena a úhrada pobytu

Ceny pobytů jsou uvedeny v příslušné měně včetně DPH a zahrnují vyjmenované služby. 

Ceny platí při plně obsazeném pokoji/apartmá. V případě obsazení pokoje/apartmá menším počtem osob účtujeme příplatek za neobsazené(á) lůžko(a). Jeho výši vám sdělíme na vyžádání.

Klient, který není občanem ČR nebo nemá trvalý pobyt v ČR hradí pobyt v EUR. Je-li cena služeb stanovena v Kč, stanoví se cena v EUR přepočtením aktuálním denním kurzem ČNB v den vystavení předpisu k úhradě. Při bankovním převodu zahraniční měny nese veškeré poplatky převádějící osoba, tj. klient.

V cenách pobytu není zahrnuto žádné pojištění.
Ceny služeb neuvedených na našich internetových stránkách vám sdělí na vyžádání oddělení prodeje nebo recepce hotelu. O cenách se prosím informujte ještě před podáním objednávky.
Změna služeb a cen uvedených v nabídce je vyhrazena.
Úhradu pobytu je nutné provést v souladu se Všeobecnými obchodními podmínkami.

Úhradu pobytu můžete provést: 

V Kč bankovním bezhotovostním převodem nebo vkladem v hotovosti na účty lázní:

č.ú. 21009661/0100 u Komerční banky, a.s.
č.ú. 1404928379/0800 u České spořitelny, a.s.

V EUR bankovním bezhotovostním převodem nebo vkladem v hotovosti na účet lázní:

č.ú. 27-770590297/0100 u Komerční banky, a.s.
SWIFT CODE: KOMBCZPPXXX
IBAN: CZ3901000000270770590297
PŘÍJEMCE: Lázně Luhačovice, a.s., Lázeňské náměstí 436, 763 26 Luhačovice, CZ

Dále

* pouze v případě, že z časových důvodů není možné pobyt zaplatit předem

Při platbě kartou nebo v hotovosti je podle zákona o evidenci tržeb prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. 

Přijímáme platební karty VISA, VISA ELECTRON, MasterCard, Maestro, JCB, Diners Club INTERNATIONAL, American Express, DISCOVER, V PAY.

Na pobyt můžete využít finanční příspěvek od zaměstnavatele, dárkový poukaz nebo poukázky:

   

Důležité upozornění

Nezapomeňte prosím uvést všechny údaje potřebné pro správné vystavení účtu či faktury. Všechny údaje je nutné uvést již při podání objednávky pobytu! Za změnu způsobu úhrady v potvrzené objednávce hradí klient jednorázový manipulační poplatek ve výši 100 Kč.

Poplatek z pobytu

Od 1. 1. 2020 se nově zavádí místo lázeňského poplatku. Ceny pobytů nezahrnují poplatek z pobytu. Za každý den pobytu v Luhačovicích platíte poplatek z pobytu dle obecně závazné vyhlášky města Luhačovice č. o místním poplatku z pobytu.
Výše poplatku v roce 2024 činí za osobu a každý započatý den pobytu 50 Kč. Poplatek se neplatí za den příjezdu do lázní.

Od poplatku z pobytu je osvobozena:

a) nevidomá osoba, která je považována za závislou na pomoci jiné fyzické osoby podle zákona upravujícího sociální služby

b) osoba, která je držitelem průkazu ZTP/P, a její průvodce,

c) osoba mladší 18 let.

Od poplatku z pobytu je osvobozen příslušník bezpečnostního sboru, voják v činné službě, státní zaměstnanec nebo zaměstnanec České republiky pobývající na území města Luhačovice v zařízení ve vlastnictví České republiky nebo tohoto města v souvislosti s plněním služebních nebo pracovních úkolů.

Na všechny ostatní osoby starší 18 let (včetně pacientů na příspěvkové lázeňské péči) se poplatek za pobyt vztahuje.

Akutní lékařské ošetření

Akutní ošetření lázeňským lékařem musí klient uhradit na místě z vlastních prostředků.

Možnost akutního ošetření v průběhu pobytu:

1. V době od 7 – 15 hodin je možné navštívit lázeňské lékaře. Za ošetření zaplatíte jednorázový poplatek dle aktuálně platného ceníku plus cenu vydaných léků a použitého zdravotnického materiálu.
2. Akutní ošetření hrazené ze zdravotního pojištění nabízí praktický lékař v hotelu Palace ve všední dny během své standardní ordinační doby.
3. O víkendech a svátcích ordinuje lékař v hotelu Palace v tyto hodiny:
sobota/státní svátek mimo neděli 7:00 hod. – 15:00 hod.
neděle/státní svátek v neděli 12:00 hod. – 20:00 hod.

Mimo ordinační hodiny lázeňských lékařů můžete kontaktovat naše zdravotní sestry v ošetřovnách s nepřetržitou službou v hotelech Palace (ošetřovna 577681130, recepce 577681111) a Morava (ošetřovna 577671830, recepce 577681811).

Bližší informace obdržíte v recepci vašeho hotelu nebo na příslušné ošetřovně.

Doprava do hotelu

Pokud do Luhačovic přijíždíte autobusem nebo vlakem, můžete k přepravě do hotelu Alexandria využít naši kyvadlovou lázeňskou dopravu.

Vozidlo je označeno "Lázně Luhačovice" a staví na autobusovém i vlakovém nádraží. Jeho jízdní řád je následující:

Stanoviště u vlakového a autobusového nádraží

(zastávka Luhačovice, aus.st./železniční stanice)

pondělí - čtvrtek neděle
7:50, 9:50, 10:30, 11:50, 12:50, 14:00  7:50, 9:50, 11:50, 12:50, 14:00

Cena přepravy do místa ubytování vč. zavazadla činí 50 Kč.

Platí se na místě řidiči v hotovosti.

Nebude-li vozidlo v uvedený čas na zastávce,

vyčkejte, prosím, jeho návratu z předchozí jízdy.

 

Taxi služba v Luhačovicích

Lázně Luhačovice, a.s. využívají služeb Taxi pana Martina Leblocha, tel: 602705562 nebo 602577775.

Kontaktovat můžete také další taxi přepravce v Luhačovicích, na některém z telefonních čísel: 607737307, 607920492, 800887766.

Objednání pobytu

Pobyt objednávejte On-line nebo písemně. Řádně vystavenou a podanou objednávkou je klient vázán. Potvrzením objednávky pobytu vzniká mezi klientem a lázněmi smluvní vztah (dále jen smlouva). Předmětem smlouvy je závazek lázní poskytnout klientovi pobyt a zabezpečit sjednané služby ve sjednaném rozsahu a kvalitě a závazek klienta zaplatit lázním smluvenou cenu.

Změna objednávky

Změnou potvrzené objednávky pobytu se rozumí změna termínu pobytu nebo změna služeb (změna pobytu, délky pobytu, změna ubytovacího zařízení nebo pokoje, změna rozsahu stravovacích služeb, změna způsobu úhrady). Za změnu potvrzené objednávky pobytu hradí klient jednorázový manipulační poplatek ve výši 100 Kč.

Všeobecné obchodní podmínky

Smluvní vztah mezi společností Lázně Luhačovice, a.s. a klientem se řídí Všeobecnými obchodními podmínkami, které klient obdrží s potvrzením objednávky pobytu.

ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY - FORMULÁŘ 

Reklamační řád