1. 4. 2025
Rozhovor se Staromilcem Vítězslavem Ivičičem: "Etiketa, krásné nádobí a bílý ubrus dodají i obyčejnému jídlu šmrnc"

Nočním klubem se 30. března nesla atmosféra 19. století. Hosté se ponořili do světa etikety, porcelánu, času i klidu na jídlo a dobového servírování. Přednášel vinař, sběratel starého nádobí a milovník historických receptů Vítězslav Ivičič.
Povídání o kráse a noblese stolování v minulých stoletích doplnil ukázkami originálního nádobí a o ukázku dobového oblečení se postaral Luhačovický okrašlovací spolek Calma.
Jak se lišilo stolování tehdy a dnes? Proč má i bažant s kaštany nebo kapoun s mušlovou omáčkou svoje kouzlo? A která stolovací pravidla by měli lidé znovu objevit?
Celý rozhovor si můžete přečíst ve Zlatých stránkách